AstroClub Lecture: התפתחויות אחרונות ותהיות מתמשכות בתורת היקום

Shenkar Building, Lev Hall
AstroClub Lecture

תקציר ההרצאה:

הלוויין הקוסמולוגי השלישי, פלאנק, השלים לאחרונה מיפוי מלא של קרינת הרקע הקוסמית. המדידות המדויקות של פלאנק מהוות שיפור משמעותי בהשוואה לאלה של WMAP, הן ברגישותן ובאיכות ההפרדה המרחבית, והן ביכולת למדוד את השפעת התפתחות מבנה היקום על הקרינה בדרכה הארוכה אלינו מאז פליטתה (בעידן השחבור). האיכות הגבוהה של מדידות פלאנק מאפשרת קביעה מדויקת של הגדלים הפיזיקליים המאפיינים את תכונותיו הגלובליות של היקום. במבט רחב יותר – בפתחה של שנת המאה לתורת היחסות הכללית של אינשטיין – יש עדיין היבטים תמוהים בתמונת העולם הנוכחית. ההסברים האפשריים להיבטים אלה כוללים תורת יחסות מוכללת שאחת מהשלכותיה היסודיות היא תמונת עולם שונה בתכלית מזו המקובלת כיום.

Tel Aviv University makes every effort to respect copyright. If you own copyright to the content contained
here and / or the use of such content is in your opinion infringing, Contact us as soon as possible >>